loading...

marți, 9 august 2016

Hillary Clinton, dată în judecată de parintii a doi militari americani, ucisi intr-o misiune in Liban in 2012.

  Conform mediafax.ro (care citeaza site-ul online Al Jazeera), Hillary Clinton este data in judecata de parintii a doi militari americani, ucisi intr-o misiune in Liban, in 2012.
   Cei doi militari au fost ucisi alaturi de un al treilea membru al personalului militar american si un ambasador al SUA în Libia, Christopher Stevens, in septembrie 2012, cand un grup inarmat de militanti islamisti a atacat si incendiat incinta corpului diplomatic american din Benghazi, in timpul unui protest impotriva unui videoclip ofensator la adresa profetului Mohamed.
   Candidatei democrate la presedintia SUA i-a fost intentat un proces, sub pretextul ca la moartea celor doi militari, a contribuit folosirea unui server de corespondenta online privat. Din cauza utilizarii acelui server privat de corespondenta, militantii islamisti au putut obtine datele geografice ale ambasadorului şi ale altor operatiuni guvernamentale din Benghazi.
   Pe langă acuzatiile de neglijenta aduse lui Hillary Clinton, parintii celor doi militari ucisi, afirma ca Hillary i-a defaimat in declaratiile sale.
   Atacul de la Benghazi a alimentat polemicile privind responsabilitatea administratiei lui Obama si a Departamentului de Stat american, condus in acea perioada de Hillary Clinton. Desi autorii acelui atac, au fost identificati, ei nu au fost retinuti de autoritatile libiene sau americane.
   Fondatorul grupului de sprijin politic Freedom Watch USA, Larry Klayman, a inaintat procesul în numele mamei angajatului Departamentului de Stat american Sean Smith, si al tatalui lui Tyrone Woods, membru al Fortelor navale americane.
                        
                                                           sursa foto: time.com
loading...