loading...

vineri, 28 octombrie 2016

Acordul de parteneriat UE-Canada risca sa fie blocat în Bundesrat, Camera Superioară a Parlamentului Germaniei.

Acordul Complet Economic si Comercial UE-Canada (CETA) trebuie sa fie supus aprobarii în toate cele 28 de state membre UE şi în Canada. In unele tari este necesara si validarea de catre parlamente regionale. Un numar de 42 de parlamente regionale, nationale, federale si Legislativul UE trebuie să aprobe CETA , arata publicatia germana Die Welt.

Potrivit publicatiei The Globe and Mail, pot aparea probleme serioase in Bundesrat, Camera superioara a Parlamentului Germaniei, formată din reprezentanţii landurilor. Activistii care se opun acordului CETA vor sa initieze un referendum in legatura cu Tratatul UE-Canada in landul Bavaria, iar votul va influenta decizia în Bundesrat.

Reprezentantii landurilor germane, unde sunt la putere formatiuni extremiste ar putea face front comun impotriva CETA, punand in pericol aprobarea acordului. Conform editiei germane a agentiei Reuters, formaţiunie Die Linke (extrema-stanga) si Partidul Verzilor au semnalat deja ca se opun aprobarii acordului CETA.


Charles Michel, premierul Belgiei a anunţat ca regiunile belgiene au ajuns la un acord, reusind sa depaseasca disensiunile pe tema CETA si a precizat ca modificarile vor trebui aprobate de parlamentele tuturor regiunilor belgiene până vineri ( 28 oct), la ora 24.00, precum şi de celelalte state UE şi de Canada.

Niciun comentariu:

loading...