loading...

vineri, 21 iulie 2017

CUTREMUR puternic de pamant pe coasta de vest a Turciei: Cel putin doi morti si 200 de raniti!

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade s-a produs vineri in Marea Egee, in apropiere de coasta de vest a Turciei, si a ucis doua persoane, informează Reuters si Institutul american de geofizică (USGS).

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) verifica daca printre victimele cutremurului sunt si români, pana la ora transmiterii stirii nefiind cetateni romani care sa fi solicitat sprijin consular, au declarat reprezentantii MAE pentru MEDIAFAX.

Epicentrul cutremurului a fost inregistrat la adancimea de 10 kilometri si la numai 12 kilometri de cel mai apropiat oras de pe coasta de vest a Turciei, Bodrum, o staţiune populara pentru turisti. Seismul a fost resimtit si in insulele greacesti Kos si Rhodos.

„Mai multe cladiri vechi de pe insula greceasca au fost avariate, iar turistii au fost nevoiti sa doarma sub cerul liber din cauza numeroaselor replici care au urmat cutremurului initial”, relateaza agentia de stiri The Associated Press.

Update 08:50 Giorgos Kyritsis, primarul insulei Kos a confirmat că două persoane au fost ucise. Kyritsis a spus că cele două victime erau de naţionalitate străină. Se crede că acestea şi-au pierdut viaţa după ce un acoperiş s-a prăbuşit peste barul dintr-un hotel, conform relatarii mediafax.ro

UPDATE 08:20 Conform Institutului american de geofizică, cutremurul s-a produs în zona oraşului de coastă Marmara, situat în provincia Mugla, Turcia.

In Turcia, seismul a afectat mai multe localitatii din sud-estul tarii, mai ales staţiunea Bodrum. Esengul Civelek, guvernatorul provinciei Mugla, a transmis ca nu au fost consemnate decese si nici cladiri prabusite.

Autoritatile turce au indicat ca cel putin 70 de persoane au fost ranite in urma seismului si a replicilor, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

Institutul american de geofizica (USGS) a inregistrat noua replici cu o intensitate de peste 4 grade pe scara Richter produse in orele urmatoare dupa seismul initial.
  
                                                                  sursa foto: mediafax.ro
    

Niciun comentariu:

loading...