loading...

luni, 3 iulie 2017

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a declarat despre SCANDALUL de la DNA: „A venit vremea clarificarlor”

Conform Mediafax.ro, „Tudorel Toader a declarat ca a venit vremea clarificarilor la DNA, precizand ca inspectorii fac verificari si ca vor fi luate masuri proportionale cu disfunctionalitatile constatate. Partea bună a scandalului de la DNA, spune ministrul, este că sunt scoase la lumină eventuale neconcordante”.

Ministrul Justitiei a vorbit si despre controalele pe care le-a solicitat Inspectei Judiciare, una privind inregistrarile dintr-o sedinta a DNA, cealalta privind activitatea manageriala la DNA si Parchetul General.

Ministrul Justiţiei a declarat: "Am sesizat Inspectia Judiciara pentru a face evaluarea de fond privind activitatea manageriala la DNA si Parchetul General. De ce? Pentru ca la cele doua nu au fost facute evaluari de fond din 2007, de zece ani. Zece ani o institutie sa nu fie verificata, nu stiu daca e tocmai in regula. (..) Sper sa se constate ca nu avem o justitie selectiva, sa se constate ca sesizarile au fost puse pe rol cu celeritate, sa raspunda acelei cerinte de solutionare in termen rezonabil. Avem nevoie de o justitie dreapta, sustinem prevenirea si combaterea coruptei dar sunt obligat sa nu vad numai partea pozitiva ci si pe cea negativa, ca, din pacate, multi cetateni sunt arestati, anchetati, condamnati ca ulterior sa se constate ca sunt nevinovati, ceea ce este o adevarata tragedie si mai mult decat o pata neagra pentru justitia din România. (..) Faptul ca sunt aceste discutii in interiorul DNA are o parte pozitiva, ca sunt scoase la suprafata eventualele disfunctionalitati, neconcordante, masuri pe care unii sau altii le subliniaza. Nu am vorbit cu Codruta Kovesi. Va asigur ca masurile propuse vor vi proportionale disfunctionalitatii constatate".
, ,
Aceasta reactie a ministrului vine dupa ce procurorul sef al DNA a cerut revocarea a doi procurori, Mihaela Iorga si Doru Ţuluş. Magistratii au sesizat, la randul lor, Inspecţia Judiciara, acuzand ca Kovesi se implica in ancheta privind inregistrarea unei sedinţe a DNA, facand presiuni asupra procurorilor, solicitandu-le sa se supuna
unor teste cu detectorul de minciuni.



                                                                                    sursa foto: mediafax.ro

Niciun comentariu:

loading...