loading...

marți, 14 noiembrie 2017

Un cutremurul devastator de 7,3 grade Richter s-a produs duminica seara, la frontiera dintre Iran si Irak.


Zona cea mai afectată este orasul kurd Sarpol-e-Zahab, situat în provincia iraniana Kermanshah. de la frontiera dintre Iran si Irak !

Potrivit agentiei de stiri IRNA, bilantul cutremurului produs la frontiera dintre Iran si Irak a ajuns la 530 de morti si aproape 8.000 de raniti.

Terenul muntos si alunecarile de teren provocate de seism ingreunează eforturile de cautare a supravietuitorilor, au declarat oficialii iranieni.

Principalul spital din districtul districtul Sarpol-e Zahab a suferit pagube majore în urma seismului, astfel ca ranitii adusi aici nu au putut fi tratati, a anuntat un oficial din cadrul serviciilor de urgenta iraniene.

Ministerul iranian de Interne a precizat că obiectivele strategice, inclusiv infrastructura de petrol si gaze, nu au fost afectate, dar se inregistreaza probleme in privinta furnizarii de apa potabiaă in mai multe regiuni.

Cutremurul a fost resimtit si in Turcia, Qatar si Israel.


In ultimele trei ore, au fost inregistrate 12 replici ale cutremurului initial, cu magnitudini intre 3,6 si 4,7 grade pe scara Richter.
                                                               sursa fotoȘmediafax.ro

Niciun comentariu:

loading...