loading...

joi, 11 august 2016

Armata Ucrainei, plasata în stare de alerta de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia.

   Conform mediafax.ro, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a ordonat plasarea în stare de alerta a tuturor unitatilor militare din Crimeea si din regiunile separatiste Donetzk şi Lugansk, de teama unui conflict militar cu Rusia.
   Miercuri seara, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina ca foloseste metode "teroriste" pentru declansarea unui conflict in Crimeea. "Persoanele care au preluat puterea la Kiev au inceput sa recurga la tactici teroriste in loc sa caute modalitati pentru o solutionare politica. Vreau sa le atrag atentia partenerilor nostri americani si europeni. Cred ca este deja evident ca autoritatile de la Kiev nu cauta solutii diplomatice la probleme, ci recurg la terorism. Este o situatie foarte ingrijoratoare. Tentativa de a provoca confruntari militare, de a genera un conflict este o dorinta de a distrage atentia de la problemele sociale din Ucraina. Sunt actiuni criminale", a declarat Vladimir Putin.
   Pe de alta parte, Ministerul de Externe de la Kiev a replicat ca "Vladimir Putin vrea amplificarea conflictului militar. Rusia amplifica tensiunile, cauta cu disperare un motiv de razboi cu Ucraina.
    Site-ul agenţiei Tass ne informeaza ca administratia din Ucraina a solicitat, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU,  consultari pe tema crizei din Crimeea.  "Ucraina solicita consultari pe tema recentelor provocari din regiunea Crimeea, ocupata temporar", a transmis Misiunea ucraineana la Naţiunile Unite.
   Consiliul de Securitate ONU va analiza situatia tensionată dintre Ucraina si Rusia în cadrul unei reuniuni care se va desfăşura cu usile inchise, au declarat surse diplomatice citate de agenţia Reuters.

                                                               Sursa foto: mediafax


loading...