loading...

marți, 10 ianuarie 2017

Claude Moraes, presedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, denunţă "ingerinte ale serviciilor de informaţii şi actorilor politici" in activitatile justitiei din România.

Site-ul BusinessReview.eu relateaza ca preşedintele Comisiei pentru Libertati civile, Justitie si Afaceri interne din PE, Claude Moraes a exprimat "preocupare" in legatura cu presupusele "ingerinte ale serviciilor de informatii si actorilor politici" in activitatile justitiei din România.

Claude Moraes a declarat: "Un sistem judiciar puternic si independent, corect fata de toti cetatenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmarim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii si ale actorilor politici in activităţile justitiei nu pot decat sa submineze credibilitatea justitiei".

Claude Moraes, eurodeputat laburist britanic si afiliat grupului PE Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (social-democrat, centru-stanga) a mai adaugat ca: "activităţile de combatere a coruptiei nu trebuie sa fie influentate din punct de vedere politic, iar directia nu trebuie stabilita in functie de diverse interese. Coruptia trebuie eradicata oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice si exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate".


Institutul britanic Henry Jackson Society a elaborat un raport unde a semnalizat ca exista o ingrijorare din ce in ce mai mare ca serviciile de informatii ar fi implicate in coordonarea unor activitati anticoruptie in România.


Niciun comentariu:

loading...