loading...

miercuri, 17 august 2016

Brexit va scădea salariile britanicilor cu 2% !

   Brexit va afecta veniturile lucratorilor din Marea Britanie, chiar daca oferta de mana de lucru straina si ieftina este redusa, scrie Bloomberg.
   Analizand impactul migratiei asupra Marii Britanii in ultimul deceniu, de catre Resolution Foundation, o companie din Londra, s-a contatat ca, în timp ce per total imigrantii nu au un impact asupra salariilor, unele job-uri, precum vanzarile, securitatea sau menajul au inregistrat scaderi de salarii.
   ”Sustinatorii taberei leave au capitalizat pe resentimentul construit în jurul referendumului din iunie si au susţinut ca muncitorii prost platiti vor beneficia dacă se reduce migratia”, arată un raport al aceleiaşi companii.
   Resolution Foundation  estimeaza ca salariile muncitorilor care lucreaza in industriile cele mai afectate de Brexit din Marea Britanie vor creste intre 0,2% şi 0,6% pana in 2018, dacă fluxul de migranti va fi redus imediat la tinta guvernamentala de 100.000 pe an, fată de nivelul actual de 333.000.

   Totusi, orice majorare a veniturilor ar urma sa fie stearsa de scaderea reala de 2%, pe care Banca Angliei a prognozat-o luna aceasta, care arata incetinirea economica si cresterea inflatiei.


sursa foto: sursazilei
loading...