loading...

marți, 3 ianuarie 2017

Deputaţii sunt convocati in sesiune extraordinara pentru modificarea Codului Fiscal - CASS pentru pensii

Conform mediafax, Camera Deputatilor a fost convocata marti in sesiune extraordinara pentru a dezbate si vota un proiect de lege, aprobat de Senat, care modifica noul Cod Fiscal, care  reglementeaza plata CASS pentru pensii si persoanele fizice preluate in plata de Casa Natională de Pensii Publice.

Secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent, a declarat: "am avut primul punct pe ordinea de zi o scrisoare din partea domnului Liviu Dragnea privind convocarea in sesiune extraordinara pentru data de 5 ianuarie, cu ordinea de zi: modificarea Codului Fiscal, a PLX 335 privind modificarea OUG 227. Pe data de 4 ianuarie va lucra Comisia de buget si pe data de 5 ianuarie va fi sesiune extraordinară"

"Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunara de calcul al contributiei de asigurări sociale de sanatate o reprezinta numai partea de venit care depaseste valoarea, intregita prin rotunjire in plus la un leu, a unui punct de pensie stablit pentru anul fiscal respectiv. Contributia se suportă de la bugetul de stat", potrivit proiectului de lege pentru modificarea Codului Fiscal.

Proiectul de lege care va fi dezbătut în sesiune extraordinară se referă şi la persoanele fizice preluate în plata de catre Casa Nationala de Pensii Publice.



Niciun comentariu:

loading...