loading...

miercuri, 7 septembrie 2016

Construcţia unui zid în apropierea taberei de refugiaţi din Calais, supranumita „Jungla”!

Robert Goodwill, ministrul britanic de Stat al Imigrarii, citat de site-ul postului BBC News.,a declarat ca Marea Britanie va sprijini constructia unui zid in apropierea taberei de refugiati din Calais

Gardul construit de ambele parti ale autostrazii principale din Calais, va avea inaltimea de patru metri si lungimea de un kilometru.

Potrivit lui Robert Goodwill, securitatea a fost intesificata pentru a impiedica imigrantii sa mai incerce sa urce la bordul vehiculelor care se indreapta spre Marea Britanie.

"Oamenii tot reusesc sa treaca. Am facut gardul, acum facem un zid", a declarat ministrul britanic pentru Migratie, Robert Goodwill, in fata Comisiei pentru Afaceri Interne din Parlament, scrie The Independent.

Se preconizeaza ca zidul va incepe sa fie construit in luna septembrie, si urmeaza sa fie terminat spre sfarsitul anului 2016. Zidul nu va inlocui gardurile deja existente, conform reporterilor BBC.

Guvernul inca nu a confirme costul constructiei zidului, dar rapoartele sugereaza ca se va ridica la 1.9 milioane de lire, suma care va fi extrasă din pachetul de 17 milioane de lire sterline alocat pentru sustinerea masurilor franco-britanice de consolidare a securitatii portului Calais din Franta.



loading...