loading...

luni, 5 septembrie 2016

Protestul locuitorilor orasului Calais impotriva taberei de refugiati.

Site-ul postului BBC News informeaza ca un protest al locuitorilor orasului Calais ipotriva taberei de refugiati , supranumita „Jungla” a dus la blocarea temporara a autostrazii din apropierea portului.

A avut loc o blocada formata din camioane, alaturi de un lant uman, ceea ce a creat mari intarzieri in jurul portului Calais.

Natacha Bouchart , primarul oraşului Calais, s-a alaturat protestatarilor care sustin ca aceasta tabara compromite orasul.

In aceasta tabara traiesc peste 7.000 de refugiati in conditii mizere. Multi dintre refugiati incearca sa ajunga in Marea Britanie,  strecurandu-se in camioanele care au ca destinaţie aceasta tara.

Camioane si tractoare din Dunkirk si Boulogne au inceput prin a protesta luni dimineata pe autostrada A16, apropiindu-se de intrarea in tunelul Canalului Mânecii. Protestatarii mergeau de-a lungul drumului tinand in mana pancarte.
Comercianti, politisti, sindicalisti si fermieri s-au alaturat soferilor de tiruri.


Marea Britanie si Franta au cazut de acord, saptamana trecuta sa consolideze securitatea portului Calais, sa imbunatateasca conditiile de viata ale refugiatilorsi sa expulzeze inapoi in tara de origine imigrantii care nu sunt considerati eligibili pentru primirea statului de refugiat.


loading...