loading...

joi, 1 septembrie 2016

Scandal la licitatia averii Printului Paul tinuta in strada. Licitatia a fost amanata.

Scandal joi la licitatia averii Printului Paul, care s-a tinut în strada, in fata unui imobil din Capitala, dupa ce Paul de Romania a pierdut procesul cu un redactor britanic de la revista Royalty Monthly pe care l-a convins sa scrie in publicatie un articol care aducea acuzatii defaimatoare la adresa Principelui Radu Duda. Executorului i-a fost interzis accesul in locuita, iar la fata locului a fost chemata poliţia.

Principele Radu l-a dat in judecata pe redactorul britanic de la revista Royalty Monthly si a castigat în instanta despagubiri de 2 milioane de lire sterline sterline. După acest episod, jurnalistul britanic a solicitat recuperarea banilor de la Prinţul Paul, iar instanta din Marea Britanie i-a dat castig de cauză. După acuzatiile ''extrem de grave'' aduse intr-un articol publicat in 2004, in aceasta revista, referitor la titlul sau, Principele Radu Duda a acceptat scuze publice şi despăgubiri substantiale.

Dupa ce Printul Paul a pierdut procesul in instanţă cu jurnalistul britanic, obiectele de arta si bijuteriile familiei sale au fost scoase la licitatie, care a fost organizata în strada Alexandru Philippide din Bucureşti, unde locuieşte Prinţul Paul alături de soţia sa, Prinţesa Lia.

Executorul judecatoresc, venit s puna in aplicare sentinta judecatoreasca, a fost impiedicat sa intre in imobil. Pe poarta incuiata era afisat un anunt in care scria : "Bunurile aflate în imobilul de la această adresă sunt în totalitate deţinute şi înregistrate legal de către Art Preservation Foundation din Liechtenstein. Fiind recunoscută internaţional şi înregistrată în urmă cu 10 ani, după ce ASR Prinţesă Lia a nascut in Romania pe micul Print Carol Ferdinand (pe 11 ianuarie 2010, n.r.). ASR Printul Paul a dorit sa protejeze patrimoniul Romaniei (statueta din bronz a lui Carol al II-lea, a reginei Maria etc.) si pentru a proteja bunurile Familiei Regale pentru fiul lor. (...)
Majoritatea bunurilor sunt proprietatea Art Preservation Foundation din Liechtenstein, iar restul sunt detinute de un prieten bancher englez, a carei sotie romanca a murit.

Reprezentanţii Printului Paul de Romania sustin ca licitatia este ilegala si ca   ii vor actiona în justitie pe toti participantii.


La ora 13:30, organizatorii licitatiei s-au retras, urmand sa hotarasca saptamana viitoare locul, data si ora la care licitatia va avea loc.


loading...