loading...

sâmbătă, 8 iulie 2017

Românce sclave in Italia si obligate să intretina relatii sexuale cu patronii lor!

Comform realitatea.net, romancele plecate sa munceasca in agricultura in Italia, au fost transformate in sclave moderne: fortate sa muncească 12 ore pe zi si primesc salarii de trei ori mai mici decat prevede legea. Româncele sunt batute pe camp, acolo unde muncesc. Noptile, ele sunt violate de proprietari sub amenintarea ca vor fi concediate daca se opun. Iar cele care renunta la job nu isi mai gasesc apoi de lucru.

Cotidianul The Guardian dezvaluie intr-un reportaj publicat ca aproximativ cinci mii de romance sunt exploatate prin munca in Ragusa, iar cel putin jumătate din ele au fost fortate sa intretină relatii sexuale cu angajatorii lor.

Multe dintre femei nu au avut de ales si au fost nevoite sa accepte situatia pentru a trimite bani familiilor rămase in România. Autoritatile italiene s-au sesizat după ce numarul avorturilor in randul romancelor a crescut foarte mult. Cu toate acestea, un singur italian a fost condamnat pentru abuzuri in ultimii ani, din zeci de asemenea cazuri care au fost raportate.

„Toate incercarile de a opri aceasta situatie au fost sortite esecului. In 2015, o femeie din parlamentul italian a cerut premierului sa ancheteze situaţia romancelor. Doi ani mai tarziu, nimic nu s-a miscat in aceasta directie”

Calvarul romancelor care muncesc in Italia, a fost dezvaluit si de presa britanica.O investigatie a jurnalistilor de la Observer dezvaluie cosmarul prin care trec romancele angajate in agricultura in sudul Italiei, dandu-i insa o tenta eurosceptica. Multe dintre femeile cu care au discutat jurnalistii britanici spun ca rareori sunt platite cu mai mult de 20 de euro pe zi. Cu toate acestea, autoritatile nu au nici motivatie politica, nici economica sa ia masuri si sa puna capat abuzurilor.

„Exploatarea lucratorior in Ragusa este consecinta politicilor UE”, spune presedintele grupului agricol Coldiretti. „Nu vreau sa justific actiunile fermierilor sau proprietarilor de sere care platesc salarii mici lucratorilor migranti, dar deseori nu au alternativa daca vor sa fie competitivi pe piata europeana”.

Intre timp, la Ragusa a fost deschis un motel unde se pot refugia romancele care fug de angajatori violenti.
                                                                                    sursa foto: dcnews.ro

Niciun comentariu:

loading...