loading...

joi, 6 iulie 2017

Inventia românului care a creat un dispozitiv revolutionar care îi va ajuta pe nevazatori sa se deplaseze în siguranta.

Conform mediafax.ro, inventia este a lui Tudor Popa, fondator al proiectului Oculus Mitra - o pereche de ochelari ce permit nevazatorilor sa distinga si sa aprecieze distantele si sa se deplaseze in siguranta fara insotitor.

Alaturi de echipa sa, Tudor a creat, in mai putin de doua luni, primul model functional al ochelarilor Mitra. Invenţia a fost testata de copiii si profesorii de la Scoala Pentru Deficienti de Vedere.

„Am castigat titlul de <<Compania Anului 2016>> la sectiunea elevi si am avut onoarea de a reprezenta România la finala europeana a competitiei <<Company Of the Year 2016>> de la Lucerna, Elvetia. Am castigat un premiu de excelenta in IT", declara Tudor Popa.

Ochelarii sunt dotati cu mai multi senzori care detectează miscarea si distanta, apoi aceste date sunt colectate si procesate de software, care transforms informatia in sunete. Tudor Popa, impreuna cu colegii, se gandesc si sa inlocuiasca sunetele cu o voce care i-ar spune purtatorului exact ce se intampla, de pilda ca se apropie o masina sau ca in fata este un scaun.


Ochelarii nu au fost, deocamdată, lansati pe piata pentru ca, spune inventatorul, se incearca perfectionarea lor, astfel incat sa fie cat mai potriviti pentru toti utilizatorii. "Lucram atat la experienta de utilizare a ochelarilor, cat si la un software pentru calculator care ajuta nevazatorii sa isi ajusteze setarile ochelarilor Mitra", a explicat Tudor Popa.
                                                            sursa foto: mediafax.ro

Niciun comentariu:

loading...