loading...

joi, 11 august 2016

Creierul persoanelor supraponderale imbatraneste mai repede.

   Potrivit unor studii recente realizate de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, s-a evidentiat faptul ca la persoanele supraponderale intre 45-65 de ani, creierul îmbatraneşte mult mai rapid decat cel al persoanelor slabe.
   Conform CSID, creierul acestor persoane supraponderale arată cu 10 ani mai în vârstă decat cel al indivizilor cu o greutate normală. Tot mai multe studii arata ca obezitatea este un factor care accelerează procesul de micsorare a creierului odata cu inaintarea in varsta,  conducând la o îmbătrânire prematură a acestuia
.   Creierul pierde în mod natural materie alba, care este responsabila de procesarea informatiei. Echipa de cercetatori de la Cambridge a observat ca aceasta pierderea este accentuată de greutatea în exces a unei persoane. Cercetatorii au observat diferente semnificative intre volumul materiei albe la persoanele supraponderale in comparatie cu cel al persoanelor cu varste similare, dar mai slabe. Cu toate acestea,  că performantele cognitive nu au avut de suferit.
   “Incă nu stim exact care sunt implicatiile acestor schimbari in structura creierului. Cu siguranta acesta trebuie sa fie un punct de pornire pentru a explora efectele greutatii, dietei si activitatii fizice asupra creierului si memoriei“, a declarat  Sadaf Farooqi profesor la Wellcome Trust-Medical Research Council Institute of Metabolic Science a din cadrul Universitatii Cambridge.

                                                             sursa foto: mediafax
loading...