loading...

sâmbătă, 13 august 2016

Frauke Petry, un nou lider al politicii germane, începe să câştige teren cu sloganul: „Puneti capat haosului adus de cei care cer azil!“. .

   In Germania criza refugiatilor este pe punctul de a crea  o furtuna politica, de care profita noul lider al partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Frauke Petry.
Pe masura  ce numarul imigrantilor  sositi in Germania a crescut, marsurile antirefugiati si atacurile asupra centrelor de cazare ale acestora sau inmultit, devenind ceva obisnuit. Conform mediafax, presa din Germania a descris alegerile de ieri ca fiind un referendum despre criza refugiatilor.
   Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a atras atentia presei din cauza atitudinii dure fata de imigranti, „o schimbare predictibila fată de obiectivele antieuro originale”, scrie MarketWatch. Aceasta schimare a venit o data cu aparitia,  pe scena politica, a liderului lui Frauke Petry. Imagine ei a aparut pe coperta lui Der Spiegel cu titlul „Predicatorii urii“. Ea a declarat, in acest an, intr-un ziar german, ca s-ar putea ca granicerii germani „sa foloseasca arme de foc“ pentru a-i impiedica pe imigranti să treaca ilegal granitele.
   Frauke Petry are 40 de ani, a studiat chimia si a crescut in Germania de Est. Obiectivul acestei femei este sa-si propulseze partidul in în Bundestag anul viitor, iar  in anul 2021, in guvern. Este o figură tanara, zambitoare, care vorbeste deschis despre împuşcarea noilor veniti, aducand o alternativă periculoasă pentru curentele politice traditinale: populismul si ideile de dreapta.
   AfD nu are concepte politice realiste, noteaza Deutsche Welle, el fiind doar un partid antisistem, care se hraneste cu frustrarile create de partidele traditionale. Acest partid a fost reprezentat deja, pana ieri, în cinci din cele 16 parlamente regionale din Germania si a intrat in alegerile de duminica cu sloganuri, de genul: „Paziţi granitele. Puneti capat haosului adus de cei care cer azil!“.
   „AfD este un partid antisistem al carui succes are la baza resentimentele cu radacini adanci fata de intregul establishment politic pe care le poti gasi la o parte deja semnificativa a populaţiei. Acestea nu vor disparea doar pentru că numărul refugiatilor scade. Problema refugiatilor va persista mult timp. Integrarea va dura ani de zile si va costa miliarde“, explica Robert Rossmann de la Süddeutsche Zeitung.



loading...