loading...

sâmbătă, 13 august 2016

Alerta in plin sezon pe litoral: nivelul de infestare cu bacteria E.coli in zona Costinesti este aproape de cea maxima admisa.

   Analizele probelor de apa din mare scot la iveala un adevar revoltator: nivelul de infestare cu bacteria E.coli in zona Costinesti este aproape de cea maxima admisa, anunta biologii Directiei de Sanatate Publica din Constanta.
  Acest lucru se intampla din cauza ca multi turisti transforma marea in toaleta publica. La polul opus, cea mai curata apa este in zona de nord a statiunii Mamaia. Biologii romani fac lunar analiza apei pe tot litoralul. Datele se pot schimba in functie de curenti, temperatura dar, mai ales, de numarul de turisti.
   Medicii au verificat zona dintre Navodari si Costinesti si au luat probe pentru depistarea bacteriei E.coli, dar si pentru stabilirea nivelului de enterococi, bacterii prezente in intestinul oamenilor si animalelor. Ambele cauzeaza infectii grave ale tractului urinar si digestiv, meningite si chiar septicemie.
   Analizele aratata ca infestarea apei marii cu bacteria Ecoli este la cota de 97  pe o scara maxima admisa de 100 de unitati. Cu alte cuvinte, turistii de aici obisnuiesc sa nu foloseasca toaletele, ci prefera Marea Neagra in locul acestora.
   Gabriela Caruceru, DSP Constanta: "Se reglezeaza valoarea in mod natural prin volumul mare de apa, curentii marini, radiatiile ultraviolete si salinitatea apei care nu permite dezvoltarea accelerata a bacteriei."

                                                                sursa foto: plaja.ro


loading...