loading...

luni, 15 august 2016

Un hacker care se foloseste de pseudonimul "Guccifer 2.0" da dureri de cap congresmenilor democrati din SUA.

   Un hacker care se prezinta drept roman si foloseste  pseudonimul  "Guccifer 2.0"  a patruns in serverele  Comitetului de campanie al Partidului Democrat si in alte sisteme ale acestei formatiunii politice, dezvaluind date despre congresmeni democraţi din SUA si despre sute de asistenti ai acestora, dupa cum declara Nancy Pelosi, liderul grupului democrat din Camera Reprezentantilor.
   Desi hackerul  "Guccifer 2.0" neaga ca ar colabora cu Rusia, cu toate acestea, anchetatorii americani il suspecteaza ca are legaturi cu Rusia. Doua companii americane, specializate in cercetarea atacurilor cibernetice, au semnalat că hackerii care stau in spatele atacurilor cibernetice par să aibă legături cu Rusia.

   Conform mediafax, Biroul Federal de Investigatii (FBI) investigheaza cazul, dar nu a atribuit public atacurile cibernetice Rusiei. Echipa de campanie a lui Hillary Clinton sustine că obiectivul acestor atacuri cibernetice ar fi dezvaluirea de  informaţii de care sa beneficieze candidatul republican la functia de presedinte, Donald Trump. Donald Trump a respins aceste acuzaţiile. Moscova a negat ca ar fi implicata in atacurile cibernetice.

                                                             Sursa foto: marps.cz
loading...