loading...

luni, 22 august 2016

Merkel, Hollande si Renzi se intalnesc pentru a pregati terenul pentru summitul pe tema viitorului Uniunii Europene, de la Bratislava, din 16 septembrie.

   Cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez François Hollande şi premierul italian Matteo Renzi se intâlnesc astazi pentru lua in discutie provocarile cu care se confrunta Uniunea Europeana si cum ar putea fi mentinuta unitatea blocului comunitar intr-o perioada in care miscarile eurosceptice si nationaliste iau un puternic avant, iar problemele economice par a fi de nerezolvat, scrie Reuters.
   Premierul italian Matteo Renzi ii gazduieste pe cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande pe insula Ventotene, in apropiere de Napoli, pentru a discuta agenda summitului european programat să aibă loc pe data de 16 septembrie la Bratislava. Cei trei lideri europeni participa la un dineu, in discutie aflandu-se pregătirea summitului european exceptional de la Bratislava, din 16 septembrie.

   "Obiectivul întâlnirii de luni este acela de a arata unitatea celor mai importante trei state din Europa si nu de a crea un club separat," a declarat o sursă diplomatică franceza, care a mai precizat ca reuniunea informală urmareste sa pregateasca terenul pentru summitul pe tema viitorului Uniunii Europene.


loading...