loading...

luni, 15 august 2016

Rusia si SUA hotarasc inceperea unor operatiuni militare comune…

   „Rusia si Statele Unite se apropie de initierea unor operatiuni militare comune in provincia siriană Alep”, anunta ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, citat de site-ul agentiei Sputnik.
   "Suntem intr-o etapa foarte avansata a negocierilor cu partenerii nostri americani, atat la Geneva cat şi la Amman; practic, discutam constant cu Washingtonul. Pas cu pas, ne apropiem de o structura - ma refer doar la situatia din Alep - care ne va permite sa incepem cu adevarat sa colaboram pentru ca acest teritoriu, aceasta regiune care sufera de mult timp, sa isi gaseasca pacea", a declarat Serghei Şoigu pentru postul Rossiya-24. (conform mediafax.ro).
   Provincia Alep se gaseste parţial sub controlul serviciilor de securitate siriene, unele zone fiind ocupate de insurgenţi care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad, iar altele de grupuri teroriste precum Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, şi organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic.
   Incepând din martie 2011, Siria se confruntă cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar sangerus intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si gruparile teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilantul acestui conflict numara peste 270.000 de morti.



                                                            sursa foto: mediafax
loading...