loading...

luni, 15 august 2016

Vicepresedintele american, Joseph Biden, urmeaza sa viziteze Serbia şi Kosovo, in contextul in care Rusia a anuntat ca urmeaza sa intensifice cooperarea militara cu Serbia…

    Conform mediafax, Vicepresedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua marţi,   vizite în Serbia şi în Kosovo, dpa cum anunta agentia AP.
  Aceasta vizita a vicepreşedintelui american evidentiază intenţyia Administratiei de la Washington de a-si mentine influenta in regiunea Balcani in contextul in care Rusia si-a anuntat intentia de a coopera militar cu Serbia, incercand s-o mentina  in sfera sa de influenta. Vizita evidentiaza preocuparile Washingtonului cu privire la ritmul lent al reconcilierii regionale, la 17 ani după intervenţia militară NATO in fosta Jugoslavie.
   Marti seara, Joseph Biden se va deplasa in Kosovo, regiune care, in anul 2008, si- a declarat independenta fata de Serbia. La Pristina, Biden va recomanda implementarea acordului din 2015, mediat de Uniunea Europeană, care prevede normalizarea relaţiilor cu Belgradul.



                                                                 Sursa foto: mediafax
loading...